Żyro reaguje na przesunięcie kątowe a nie liniowe.
A mnie się mocno wydaje, że to 'żyro' to tak na prawde piezoelektryczny akcelerometr a z przadziwym żyroskopem łączy go już tylko tradycyjna nazwa. Ale to chyba nie na temat. Wracać do pisania słownika
_________________ panienki, muzyka - politechnika
piwo, wóda - polibuda :]
Jakimi parametrami charakteryzują się silniki. Jako elektronika najbardziej intryguje mnie parametr podawany w kV Np.: 1000kV dla mnie to milion Volt ale to niemożliwe Więc co to oznacza i jakie ma znaczenie
Jakimi parametrami charakteryzują się silniki. Jako elektronika najbardziej intryguje mnie parametr podawany w kV Np.: 1000kV dla mnie to milion Volt ale to niemożliwe Więc co to oznacza i jakie ma znaczenie
Ilość obrotów silnika na volt. czyli silnik 1080kV zasilany napięciem 22,2V = 23976 obrotów.
_________________ Pozdrawiam Arek
COMPASS ATOM 6HV, COMPASS KNIGHT 600E
Może mało na temat, ale jako początkowy chciałbym podkreślić, że poruszane tutaj tematy mają olbrzymią wartość dla takich jak ja.
Pozdrawiam i dzięki za rady!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum