To pomaga osiągnąć większą stabilność ? Pytam, ponieważ jako początkujący mógłbym założyć takie. Jest sens, czy to są raczej minimalne różnice ?
Zmiana padli daje na prawdę odczuwalne efekty. Lekkie padle zakłada się do latania 3D. Śmigłowiec staje się w tedy "bardziej nerwowy", szybciej reaguje na ruchy drążków i jest zwrotniejszy. Ciężkie padle zakłada się w celu zwiększenia stabilności, co jest przydatne np w F3C, lub konkurencja zręcznościowych. Jeżeli jesteś początkującym pilotem, założenie ciężkich padli lub nawet dołożenie specjalnych ciężarków na flybar ułatwi Ci latanie. Model z takim obciążeniem zachowuje się znacznie łagodniej, jest łatwiejszy w opanowaniu. Na pewno warto poeksperymentować.
Rozumiem że i długość się liczy ? Na razie spróbuję na tych które wkręciłem i skleiłem - wyglądają tak, ale nic więcej powiedzieć o nich nie potrafię (w każdym razie pręt 3mm)
Mam jeszcze oryginalne Hirobiaki które są krótsze, mają zaklejone 3 okienka i są jakby masywniejsze (tym bardziej że z boku widać końcówkę sporego pręta). Nie mam wagi żeby jakoś to porównać...
_________________ Michał
HIROBO SHUTTLE PLUS, TT39, JR DSX7
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum