Jestem Paweł, mam 29 lat i z swoją przygodę z heli zacząłem rok temu, choć tak naprawdę marzyłem o tym od dziecka, kiedy to zobaczyłem po raz pierwszy modele heli w jakimś programie w telewizji.
Obecnie latam CopterX 450AE V2 choć zaczynałem od T-Rex'a 450XL. Niestety ten ostatni spotkał kreta i stał się CopterXem. W nauce latania jestem na etapie lotów postępowych i pierwszych akrobacji (pętle, beczki, świece).
Obecnie buduję T-Rex'a 600 LE Nitro, i mam nadzieję, że uda mi się go oblatać jak tylko trochę odpuści zima.
Jestem z Wrocławia i mam nadzieję, że będę mógł choć niektórych z Was poznać na zawodach/spotkaniach.
Witaj na forum , ja tak jak ty zaczynałem rok temu od małych modeli klasy 450 teraz latam Trex 600N i powiem ci że taki model to zupełnie inna bajka. Musiałem się uczyć wszystkiego od nowa, życzę ci dużo powodzenia w okiełznaniu takiej maszyny
Widzę, że używasz Aurory 9. Latasz na niej Rex'em? Właśnie się przymierzam do jej zakupu i chciałbym poznać Twoją opinię. Jak się spisuje?
Tak wykonałem już kilka lotów 600-tą, sprawuje się naprawdę bardzo dobrze, dotykowy wyświetlacz jest rewelacyjny sprawdzałem jego działanie przy -10 stopniach i działał bez zastrzeżeń. Dałem za nią w Polsce 1400zł. z 9 kanałowym odbiornikiem więc uważam że było warto, dokupiłem też 7 kanałowy odbiornik do 500-ety zobaczymy co jest warty. Apka ma naprawdę dużo funkcji, menu jest intuicyjne każdy z przełączników można dowolnie przypisać, jakość wykonania nie budzi moich zastrzeżeń więc z czystym sumieniem mogę ją polecić. Oczywiście jest to tylko moja opinia i wybór pozostawiam tobie.
Bardzo fajnie wygląda ten sprzęcik + gumowane boczki.... tylko czy przez przypadek nie można narobić jakiejś "maniany" dotykając podczas lotu wyświetlacza powiedzmy dolną częścią dłoni ??
_________________ Michał
HIROBO SHUTTLE PLUS, TT39, JR DSX7
Bardzo fajnie wygląda ten sprzęcik + gumowane boczki.... tylko czy przez przypadek nie można narobić jakiejś "maniany" dotykając podczas lotu wyświetlacza powiedzmy dolną częścią dłoni ??
Właśnie to sprawdziłem i trzymając nadajnik rękami z boku (ja latam kciukami), nie da się przypadkowo kliknąć w wyświetlacz. Dodatkowo wyświetlacz jest osadzony jakieś pół centymetra niżej od obudowy nadajnika, nawet jak by się to komuś udało to musiałby trafić czubkiem palca w dany symbol a i tak wszedł by tylko do danego menu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum