Zapraszam wszystkich pilotów Heli RC na Piknik Śmigłowcowy, który odbędzie się na Ligowcu - lotnisku Aeroklubu Poznańskiego w Kobylnicy. Wyznaczony termin to 24-25 kwietnia bieżącego roku.
Impreza/spotkanie będzie miało charakter FunFly.
Zlot będzie urozmaicony miedzy innymi pokazem przykładowego programu F3N na sezon 2010 i może F3C. Planujemy także nocne efektowne loty i kilka innych atrakcji - niespodzianka.
Zachęcam również wszystkich posiadających makiety do ich prezentacji.
Bardzo przybliżony rozkład obu dni:
Sobota 24.04.2010
9.00 - 10.00 Rejestracja uczestników
10.00 - 13.00 Wolne loty
13.00 - 13.30 Przerwa na posiłek
13.30 - 17.00 Wolne loty
17.00 - 17.30 Pokaz programu F3N
17.30 - 19.00 Wolne loty
po 19.00 Grill
po 21.00 Nocne loty "dla wytrwałych"
Będą wyznaczone trzy szeregowe strefy-pola, w każdej z nich w tym samym czasie będzie mógł odbywać się jeden lot, trening. Pierwsza strefa będzie główna, na której będą się odbywać pokazy, prezentacje i freestyle do muzyki.
Do aktywnego uczestnictwa w Pikniku Śmigłowcowym, zapraszamy wszystkich pilotów, którzy opanowali sztukę latania w stopniu wystarczającym do takiego prowadzenia modelu, by nie stwarzać zagrożenia dla innych.
Czy może ktoś podać dokładny namiar gps, bo te są chyba złe
Byłeś w zeszłym roku, to jest to samo miejsce Sławek . Namiary wyświetliła mi mapa Targeo. Dla potwierdzenia w Niedzielę wybiorę się na lotnisko z GPS-em i pługiem oraz sprawdzę te namiary.
Tak wiem że to samo miejsce co w zeszłym roku. Tylko nie umiałem na nawi znaleźć tego bo w AutoMapie jest w pozycji GPS na 16 cyfr a na stronie podane jest 17 cyfr, dlatego zrobiłem małe zamieszanie
Przypominam, że za niespełna miesiąc - zlocik, zainteresowanych zachęcam do lektury i kalendarza.
Dla zapisanych i tych co zapiszą się na listę do końca Marca - 33,3% zniżki na wpisowe !
Generalnie ma to zachęcić do uczestnictwa. Jeżeli nie uzbiera się minimum 20 pilotów to impreza stoi pod znakiem zapytania Na razie jest czterech na 100%.
Warszawa na swój funfly uzbierała już 40 pil. mimo nie małej ceny.
Bez sensu, zamiast dźwigać wpisowe i zrobić zawody a nie piknik to jeszcze obniżacie wpisowe, sami do tego doprowadzacie że zamiast zawodów jest piknik tylko. Moim zdaniem wpisowe na zawody powinno wynosić minimum 80 zł tak żeby organizatorzy nie musieli się gimnastykować ze sponsoringiem i finansami.
Na przykład w rudzie jest wpisowe 40 zł w tym jest jedzenie na 2 dni, a za co sędziów opłacić, agregat, ławki, itd.. po prostu coraz mniej będzie imprez bo organizatorzy maja kłopoty z znalezieniem sponsorów.
Zgadza się, ale żeby mieć zawody trzeba mieć m/i dobrych sędziów. A znajdźcie mi sędziego w kraju co ma duże doświadczenie w Heli 3D i F3N. Póki co zawody w Polsce są na etapie raczkowania (pomijam F3C). Poczekamy zobaczymy, może kiedyś.
Bez sensu, zamiast dźwigać wpisowe i zrobić zawody a nie piknik to jeszcze obniżacie wpisowe, sami do tego doprowadzacie że zamiast zawodów jest piknik tylko. Moim zdaniem wpisowe na zawody powinno wynosić minimum 80 zł tak żeby organizatorzy nie musieli się gimnastykować ze sponsoringiem i finansami.
Na przykład w rudzie jest wpisowe 40 zł w tym jest jedzenie na 2 dni, a za co sędziów opłacić, agregat, ławki, itd.. po prostu coraz mniej będzie imprez bo organizatorzy maja kłopoty z znalezieniem sponsorów.
Moim skromnym zdaniem właśnie fajnie, że to tylko piknik nie zawody - każde spotkanie musi być rywalizacją?
Ja postaram się być w sobotę, w niedziele mam chrzciny synka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum