Zwróćcie uwagę na druty nawojowe w Skorpionie (5 zdjęcie) Jeśli wyciągnęli wnioski z poprzedniej kiepskiej linii to kto wie może coś jeszcze są warci. W moim starym to taka cienizna była.. a już nie wspomne jak niechlujnie nawijana.
O ile rzeczywiście takie właściwe egzemplarze trafią na rynek.. Cena rośnie więc jakość może też.
Jeszcze ciekawa sprawa z Castlem, bo ma tez wyjść podobno jeszcze ICE 120A HV..
Poza logowaniem to zdumiewająca jest ich mała waga.
Jeśli wyciągnęli wnioski z poprzedniej kiepskiej linii to kto wie może coś jeszcze są warci. W moim starym to taka cienizna była.. a już nie wspomnę jak niechlujnie nawijana.
Różne są odczucia i spojrzenia na sprawę
Jak kupiłem Skorpiona HK4025-630 to w pierwszej kolejności rozbiórka i analiza wykonania. I powiem tak, wiele silników 3F przewinęło się przez moje łapska (nie wymieniając firm) i żaden nie był tak precyzyjnie wykonany jak skorpion. Jedynie Kontronik i NEU nie zagościły u mnie.
Nowy Skorpion HK4225-610 to nawinięte 10 zwoi jednym drutem 1.3mm!(poprzednik 12 zwoi, dwudziestoma drutami 0,25mm).
Brawa dla firmy za innowacje. Trudniej nawinąć jednym grubym drutem silnik, ale sprawność i moc za to większe.
Z moich spotrzeżeń (Scopriona tez miałem) to co wyróżnia dobre konstrukcje to: dobre łożyskowanie, dobra radiacja (perforacja, żeberka na obudowie), dobre wyważenie, niska masa całości, otwory pod M4.
Żałuj Sławek,żałuj
Oczywiście mówię o tym pierwszym
Nie spotkałem jeszcze silnika (oprócz kontronika) który by mi się nie zagrzał w gorące dni w budzie
Tomek kupił Neu-a zobaczymy jak będzie.
pozdrawiam Marek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum