SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  KalendarzKalendarz RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Weryfikajca ogłoszeń i podkategorie
Autor Wiadomość
From_heaven_to_ 
Major Pilot

Wysłany: 2009-10-18, 12:04   Weryfikajca ogłoszeń i podkategorie

Miałbym dwie sugestie. Po pierwsze sprawa weryfikacji ogłoszeń. Może lepiej byłoby przyjąć zasadę domniemania niewinności :D i pozwolić na natychmiastową publikację ogłoszeń. Zasady zamieszczania są wszystkim, jak sądzę znane, więc jakby ktoś się nie zastosował, to dopiero wówczas ogłoszenie byłoby usunięte przez admina. Wydaje mi się, że to forum jest dosyć kameralne i generalnie nikt tu nie doprowadza do nadużyć. Więc po co aż tak dmuchać na zimne.

Druga sprawa to powstający lekki chaos w niektórych działach, gdzie oprócz podkategorii jest jeszcze miejsce na wpisywanie postów poza tymi podkategoriami. Na przykład w dziale foto i video, gdzie można coś wrzucić do poddziału foto, video, a także do "głównego katalogu". Podobnie w dziale spotkania - zawody, gdzie jest jeszcze podkategoria "inne spotkania". Pisze o tym, bo ostatnio próbowałem znaleźć coś konkretnego w tym dziale i spędziłem na tym chyba z pół godziny.

El-Diablo 
Major Pilot
Waldorf-Heliklub-RC

Wysłany: 2009-10-18, 13:52   

From_heaven_to_ napisał/a:
Miałbym dwie sugestie. Po pierwsze sprawa weryfikacji ogłoszeń. Może lepiej byłoby przyjąć zasadę domniemania niewinności :D i pozwolić na natychmiastową publikację ogłoszeń. Zasady zamieszczania są wszystkim, jak sądzę znane, więc jakby ktoś się nie zastosował, to dopiero wówczas ogłoszenie byłoby usunięte przez admina. Wydaje mi się, że to forum jest dosyć kameralne i generalnie nikt tu nie doprowadza do nadużyć. Więc po co aż tak dmuchać na zimne.

Popieram w całej rozciągłości :!:
Jak już wspominałem zdarza się, że ogłoszenie po długiej akceptacji jest już niestety nieaktualne, bowiem było również zamieszczane na innych forach - i tam niejako zrealizowane.

andrzej52 
Major Pilot

Wysłany: 2009-10-18, 18:53   dot. akceptacji

Jestem tego samego zdania. Ostatnie moje ogłoszenie nie zdążyło się załapać na pierwszej stronie po jego akceptacji.

Lech 
Major Pilot

Wysłany: 2009-10-18, 18:58   

Witam.
Dlatego ja pisałem " Prośbę do admina" , też miałem to co pisze andrzej52.

Waldorf 
Administrator
Waldorf-Heliklub-RC

Wysłany: 2009-10-18, 21:18   

Panowie postulaty przyjęte, ale muszę się zastanowić co zrobię ;-) , co do podkategorii to fakt można by trochę uporządkować, ale obecnie nie mam na to czasu, może ktoś podeśle gotową propozycję podziału forum na kategorie i podkategorie. Co do ogłoszeń to powiem szczerze wielokrotnie pojawiają się tam głupoty a dodatkowo chyba wprowadzę ograniczenie dla użytkowników, którzy nie napisali jeszcze ani jednego posta a non-stop zamieszczają ogłoszenia o sprzedaży towaru, który masowo ściągają z "państwa środka" i handlują sobie do woli - takich kolegów chyba zaproszę jednak na "all---o" lub inny portal aukcyjny. Kolejny drażniący element to wysyłanie np. 20 ogłoszeń jednego po drugim jakby nie można wszystkiego co się sprzedaje umieścić w jednym i zatytułować "wyprzedaż" - takie ogłoszenia też zacznę wyrzucać. Z tym opóźnieniem to chyba przesadzacie bo nie często zdarza się że ogłoszenie czeka na akceptacje więcej niż kilka godzin. Ale temat jest otwarty trzeba się tylko zastanowić jak zorganizować porządek w dziele ogłoszeń.

From_heaven_to_ 
Major Pilot

Wysłany: 2009-10-18, 21:20   

A może z ogłoszeniami zrobić tak, że "major pilot" ma od razu, a nowi czekają na akceptację?

Waldorf 
Administrator
Waldorf-Heliklub-RC

Wysłany: 2009-10-18, 21:22   

Cytat:
A może z ogłoszeniami zrobić tak, że "major pilot" ma od razu, a nowi czekają na akceptację?

tak to dobry pomysł, muszę tylko sprawdzić czy da się łatwo wprowadzić

From_heaven_to_ 
Major Pilot

Wysłany: 2009-10-27, 22:09   

No i właśnie dałem dzisiaj ogłoszenie około 16 i do tej pory jest niewidoczne. Poza mną ogłoszenia dodały chyba jeszcze dwie osoby, więc może to nie jest taki masowy problem z tym spamem?
W każdym razie na innym forum dostałem już 4 odpowiedzi na moje ogłoszenie, a tu dalej nic :wink:

Odpowiedz do tematu