Wysłany: 2009-10-18, 12:04 Weryfikajca ogłoszeń i podkategorie
Miałbym dwie sugestie. Po pierwsze sprawa weryfikacji ogłoszeń. Może lepiej byłoby przyjąć zasadę domniemania niewinności i pozwolić na natychmiastową publikację ogłoszeń. Zasady zamieszczania są wszystkim, jak sądzę znane, więc jakby ktoś się nie zastosował, to dopiero wówczas ogłoszenie byłoby usunięte przez admina. Wydaje mi się, że to forum jest dosyć kameralne i generalnie nikt tu nie doprowadza do nadużyć. Więc po co aż tak dmuchać na zimne.
Druga sprawa to powstający lekki chaos w niektórych działach, gdzie oprócz podkategorii jest jeszcze miejsce na wpisywanie postów poza tymi podkategoriami. Na przykład w dziale foto i video, gdzie można coś wrzucić do poddziału foto, video, a także do "głównego katalogu". Podobnie w dziale spotkania - zawody, gdzie jest jeszcze podkategoria "inne spotkania". Pisze o tym, bo ostatnio próbowałem znaleźć coś konkretnego w tym dziale i spędziłem na tym chyba z pół godziny.
Miałbym dwie sugestie. Po pierwsze sprawa weryfikacji ogłoszeń. Może lepiej byłoby przyjąć zasadę domniemania niewinności i pozwolić na natychmiastową publikację ogłoszeń. Zasady zamieszczania są wszystkim, jak sądzę znane, więc jakby ktoś się nie zastosował, to dopiero wówczas ogłoszenie byłoby usunięte przez admina. Wydaje mi się, że to forum jest dosyć kameralne i generalnie nikt tu nie doprowadza do nadużyć. Więc po co aż tak dmuchać na zimne.
Popieram w całej rozciągłości
Jak już wspominałem zdarza się, że ogłoszenie po długiej akceptacji jest już niestety nieaktualne, bowiem było również zamieszczane na innych forach - i tam niejako zrealizowane.
_________________ Pozdrawiam, Sebastian
Mini Titan, Raptor 50, TZ Frenzy50V2, JR 9XII 2,4 Ghz
Panowie postulaty przyjęte, ale muszę się zastanowić co zrobię , co do podkategorii to fakt można by trochę uporządkować, ale obecnie nie mam na to czasu, może ktoś podeśle gotową propozycję podziału forum na kategorie i podkategorie. Co do ogłoszeń to powiem szczerze wielokrotnie pojawiają się tam głupoty a dodatkowo chyba wprowadzę ograniczenie dla użytkowników, którzy nie napisali jeszcze ani jednego posta a non-stop zamieszczają ogłoszenia o sprzedaży towaru, który masowo ściągają z "państwa środka" i handlują sobie do woli - takich kolegów chyba zaproszę jednak na "all---o" lub inny portal aukcyjny. Kolejny drażniący element to wysyłanie np. 20 ogłoszeń jednego po drugim jakby nie można wszystkiego co się sprzedaje umieścić w jednym i zatytułować "wyprzedaż" - takie ogłoszenia też zacznę wyrzucać. Z tym opóźnieniem to chyba przesadzacie bo nie często zdarza się że ogłoszenie czeka na akceptacje więcej niż kilka godzin. Ale temat jest otwarty trzeba się tylko zastanowić jak zorganizować porządek w dziele ogłoszeń.
_________________ Pozdrawiam Waldek
Agusta A109 Hirundo, JR DSX9, Mikado LOGO V-Bar
No i właśnie dałem dzisiaj ogłoszenie około 16 i do tej pory jest niewidoczne. Poza mną ogłoszenia dodały chyba jeszcze dwie osoby, więc może to nie jest taki masowy problem z tym spamem?
W każdym razie na innym forum dostałem już 4 odpowiedzi na moje ogłoszenie, a tu dalej nic
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum